– Jag har tråkigt, sa jag.
– Då ska du få en utmaning. Skriv om något som du aldrig har skrivit om förut, sa han, mannen från dejtingsajten.
–Okej, då blir det fisk, sa jag. Det är både nyttigt och gott.
Låt se.
Hmmm …
(Tankepaus.)
Jo! Nu vet jag! När vi bodde i Malmö körde jag den här fiskrätten varje tisdag:
Fyra halvtinade laxblock i en eldfast form.
Salt & peppar & två pressade vitlöksklyftor.
Lite lime.
Gräslök om det fanns.
Persilja om det fanns.
Och så en stor bit gorgonzola på varje fiskbit och vispgrädde upp till kanten av formen.
In med rubbet i 225 grader. Tills det var klart.
Jättegott, men lite enahanda, tyckte fyndet från dejtingsajten. Så nu har jag uppgraderat till kycklingfiléer på tisdagar! Men observera att de måste vara inne i ugnen mycket längre än laxen behövde.