”Året runt med Eva och Adam”

Det här är den andra boken i serien om Eva och Adam och den utspelar sig bland annat på torget där Eva köper färgglada tulpaner, röda hallon och en orange pumpa.
Adams inköp håller sig till en mer dämpad färgskala.

Boken täcker in de fyra årstidernas växlingar och är mycket lättläst, inte minst tack vare Catharina Nygårds illustrationer som påminner om gamla tiders skolplanscher.

Varje årstid presenteras dels som en scen på torget, dels som en scen ute i naturen, och vid varje årstid ställs en fråga av öppen karaktär.

Köp den här – som bok eller som bok och ljudbok.

Klicka här om du vill bläddra och få ett smakprov.

Vad säger BTJ?

[Boken] tar på ett trevligt sätt upp årstiderna kopplade till torghandel och den svenska naturen. På vänstersidan finns en helsidesillustration där Eva och Adam köper något på torget och på högersidan finns de centrala orden med förklarande bild. Berättelsen har ett tydligt upplägg: Eva och Adam köper något säsongsbetonat på torget och därefter gör de något utomhus. Berättelsen avslutas med att Eva och Adam själva står på torget och säljer ljus och kransar och sedan åker skidor. De välgjorda och stämningsfulla bilderna är tydliga och innehåller många fina detaljer. Året runt med Eva och Adam är en utmärkt bok som kan väcka intresse för både språk och litteratur.

Helene Ehriander

Annons