”Få barn”

I den förra boken om Ali och Moa flyttade de ihop. Nu tar de nästa steg i denna lättlästa kärlekshistoria; de blir föräldrar.

Moa är ensam hemma när värkarna sätter igång. Ali jobbar natt, men han fixar så att deras kompis Nilla kör Moa till sjukhuset. Det ösregnar. Men när natten är över upphör regnet och en regnbåge lyser utanför fönstret till det rum där Moa och Ali nu sitter och beundrar sitt nyfödda lilla barn.

I bokens bildordlista finns ord som ”gravid”, ”barnmorska” och ”ammar”. Blev det en flicka eller en pojke? Ja, det får man veta på näst sista sidan. Och på den sista sidan presenteras Moas och Alis föräldrar, som ju nu har uppgraderats till mormor och morfar och farmor och farfar.

Köp den här – som bok eller som bok och ljudbok.

Klicka här om du vill bläddra och få ett smakprov.

Vad säger BTJ?

Det här är sjunde boken om Ali och Moa, nu ska de få barn. Historien är kortfattad och enkel och beskriver hur en födsel ofta går till i Sverige. Moa blir körd till sjukhuset mitt i natten och Ali är vid hennes sida under förlossningen. På varannan sida visas vad ord som gravid, förlossning och ambulans innebär med en förklarande bild. Alla illustrationer är färgstarka och tydliga. Det är en liten, bra bok för vuxna som behöver lästräna och den kan, med fördel, användas i svenskundervisning för invandrare. Berättelsen har en positiv grundton och en del humor också; nu är det bara Ali som har stor mage säger Moa när hon ringer en vän för att berätta om barnet som just kommit till världen. Boken avslutas med två korta intervjuer av författaren och illustratören med några frågor om hur det är att skriva böcker och att göra bilder.

Pia Lindestrand

Annons