Fixa hemma

Fixa hemma.jpg

Fixa hemma är en läsebok för dig som just har börjat lära dig svenska eller som av andra skäl är betjänt av lättläst i ”storlek XS”. Den har många illustrationer och en egen bildordlista på varje uppslag, bland annat om möbler och olika verktyg.

Köp den här – som bok eller som bok och ljudbok.

Klicka här om du vill bläddra och få ett smakprov.

Uppdatering: nu på mångspråk!

Fixa hemma med parallelltext.jpg

Sedan september 2019 finns Fixa hemma också i en upplaga med parallelltext på fyra språk: svenska, engelska, arabiska och somaliska.

Det ger läsaren många ingångsvinklar. Nybörjare som behärskar något av språken kan läsa texten på sitt modersmål och sedan på svenska. Då får hen en god förförståelse för bokens innehåll.

I sfi-klasser kan studerande läsa texten på respektive modersmål och sedan diskutera den på svenska med sina klasskamrater.

En annan möjlighet är att, via sitt modersmål, försöka översätta texten till svenska. Facit finnes!

Vad säger BTJ?

”Författaren fick idén när en elev ville veta vad olika verktyg heter på svenska. Hon presenterar här verktygen och en del andra nyttiga praktiska ord tillsammans med Marie Herzogs illustrationer i milda pastellfärger.”

”Den sparsmakade texten knyter an till en synnerligen svensk företeelse, ett besök på Ikea. Ali blir tvungen att åka dit då hans bord gått sönder; vi kan alla le igenkännande åt den välbekanta miljön i det stora varuhuset och dess rutiner alltifrån transporten med kundvagn, köande och kortbetalning.”

Inger Ulfstedt-Fjellsson, BTJ

Annons