”Flytta ihop”

9789177233244-431x600.jpg

Moa och Ali har varit ett par ganska länge. De träffades i boken Veckan och har bland annat i böckerna Biobesöket och Äta ute utvecklat sin relation, och nu är det alltså dags för dem att flytta ihop.

En gemensam lägenhet väntar på dem i slutet av den här boken, men innan de tar klivet in över sambo-tröskeln är det förstås många möbler och kartonger som ska stuvas in i flyttbilen, så många att de faktiskt lyckas glömma kvar både en spegel och en cykel …

I böckerna om Moa och Ali är det Marie Herzog som står för illustrationerna och genom hennes poetiska bilder i milda färger får man i Flytta ihop hjälp med att bland annat ta till sig glosor som ”lägenhet”, ”rum”, ”nyckel” och ”förråd”.

Köp den här – som bok eller som bok och ljudbok.

Klicka här om du vill bläddra och få ett smakprov.

Vad säger BTJ?

Det här är sjätte boken om Moa och Ali och nu flyttar de in alla sina saker i samma lägenhet för de ska bli sambor. Den är utformad som en trevlig och informativ bilderbok för vuxna, den är lättläst men inte alls barnslig. På varannan sida finns en illustrerad ordlista över glosor som använts i den löpande texten, exempelvis ”matta”, ”fåtölj”, ”kartong” och ”möbler”. Men inte bara substantiv har fått förklarande illustrationer utan även verb som ”vissla” (en plutande mun som det strömmar noter ur) och adjektiv som ”stark” (en arm som spänns). Författaren är SFI-lärare och började skriva lättläst med tanke på sina elever som ibland inte kunde läsa alls. Den här boken passar bra för alla som behöver träna på att läsa. Både texten och de tecknade bilderna är tydliga och enkla och fyllda av en lättsam humor. En berättelse med en positiv grundton som väcker läsglädjen.

Pia Lindestrand, BTJ-häfte nr 21/2017

Annons