”Gå till sfi”

9789177233220-431x600.jpg

Den tredje boken i serien Gå till handlar om Tanja. Det här är hennes första dag som vuxenstudent och hon är lite nervös när hon öppnar dörren till sfi-klassrummet, men den oron visar sig vara obefogad. Läraren hjälper henne väl tillrätta och Tanja får sig dessutom en glad överraskning till livs: det visar sig att hon redan känner en av klasskamraterna. Världen är liten!

De tydliga och instruktiva illustrationerna i Gå till sfi är fotograferade av Jonatan Bylars och de utgör ett stort stöd för läsare som ännu inte har uppnått en automatiserad läsning, inte minst genom att inspirera till muntliga boksamtal.

Bildordlistorna innehåller ord som ”penna”, ”block”, ”schema”, ”klassrum” och befäster ett skolrelaterat basordförråd. Det här är alltså en bok som passar för nybörjare i alla åldrar!

Köp den här – som bok eller som bok och ljudbok.

Klicka här om du vill bläddra och få ett smakprov.

Vad säger BTJ?

Gå till sfi, som utgör tredje delen av bokserien ”Gå till”, är en pedagogisk bok avsedd för vuxna analfabeter samt personer som lär sig svenska. Bokens berättelse kretsar kring Tanja som är spänd inför första dagen på sfi. Den svenska läraren delar ut schema och enkla läseböcker till eleverna. När grannen Simon plötsligt dyker upp i klassrummet släpper Tanjas nervositet något. Varje uppslag i Gå till sfi består av en kortare luftigt satt prosatext innehållande vardagligt formulerade huvudsatser baserade på substantiv och verb, som kombineras med ett fotografi vilket illustrerar det beskrivna skeendet. På uppslagets motsatta sida återfinns styckets nyckelord och bildförklaringar som tillsammans hjälper mottagaren att förstå texten.

Kristofer Flensmarck, BTJ-häfte nr 22/2017

Annons