”Gå till tandläkaren”

I den här boken är väntrum, gapar, tand, hål, borr, godis och lördag glosor som leder fram till tandläkarens låda med små prylar ur vilken Elsa plockar upp en liten leksakskatt.
Hon gillar nämligen katter.

Hon vill ha en katt, men mamma har sagt nej. Senast gjorde hon det när de satt ute i väntrummet och bläddrade i en bok om, just det, katter.

Ett tandläkarbesök kan ha många komponenter!

Med hjälp av Malin Erikssons informativa fotografier visas här på ett enkelt och pedagogiskt sätt hur ett besök hos tandläkaren kan gå till.

Köp den här – som bok eller som bok och ljudbok.

Klicka här om du vill bläddra och få ett smakprov.

Vad säger BTJ?

Elsa ska gå till tandläkaren och laga ett hål i en tand. Läsaren får vara med under hela besöket: Elsa sitter i väntrummet med mamma, sätter sig i tandläkarstolen, får bedövning, lagar hålet, sköljer, spottar osv. Efter några goda råd får hon sedan en leksak och går hem. På varje uppslag finns det ett stort foto och därtill sex små som förklarar en del av orden (till exempel gapa, munskydd, framtand, tunga, borr, tandborste, godis, lördag). I serien finns fler titlar med samma koncept: Gå till biblioteket, Gå till mataffären, Gå till sfi etc. Det här är ett väldigt enkelt och roligt sätt att lära sig svenska och tack vare de pedagogiska, förklarande bilderna kan man ha behållning av den redan på nivå A1 (GERS). Boken passar bäst för den som lär sig svenska och vill träna eller öka på ordförrådet, men nivån passar naturligtvis även skolbarn (från årskurs 1) eller vuxna med funktionsnedsättning. Boken har LIX 12 och Viljanivå X-Small.

Mia Mårtensson

Annons