”Gå till till tågstationen”

Gå till tågstationen.jpg

Den sjunde boken i serien ”Gå till” är en stressig historia om Maja som ska ta tåget till Ystad. Dessvärre är hon lite sen till stationen och råkar klicka fel när hon ska köpa sin biljett. Och sedan visar det sig att hissen till rätt perrong är avstängd.

Det blir snärjigt för Maja att hinna ombord.

Men slutet gott, allting gott!

Bildordlistorna i ”Gå till tågstationen” innehåller förstås ord som ”tåg”, vänthall” och ”spår” och – som vanligt – finns det arbetsuppgifter att ladda ner via Vilja förlags hemsida.

Köp den här – som bok eller som bok och ljudbok.

Klicka här om du vill bläddra och få ett smakprov.

Vad säger BTJ?

Eva Thors Rudvall är Sfi-lärare och skriver för läsare som precis kommit i kontakt med det svenska språket. Författarens böcker ger läsarna grundläggande kunskaper om det svenska samhället, språket och en ingång till litteraturen. Gå till tågstationen är den åttonde delen i en serie som handlar om hur man ska klara av olika vardagssituationer. I den här berättelsen ska Maja åka tåg. På vänstersidan finns själva händelseförloppet beskrivet med lättläst text och stort foto. På högersidan finns sex små foton med väl valda detaljer och ordförklaringar. Fotografierna är vackra och visar med stor tydlighet vad som utspelas. Orden som förklaras är centrala för förståelsen. Språket är mycket enkelt med korta meningar och mycket dialog. Detta är en utmärkt bok som lyckas förena en enkel berättelse med intresse för språk och svenskt vardagsliv.

Helene Ehriander

 

Annons