”Siffror med Eva och Adam”

Det finns många sifferböcker för barn. Den här vänder sig till vuxna som nyss har kommit i kontakt med matematiska symboler.

Det här är alltså något så ovanligt som en minimalistisk sifferbok för vuxna. Som grädde på det moset presenteras även tio olika färger. Läsaren får bland annat, via Catharina Nygårds härliga bilder, bekanta sig med blåa bänkar, gråa stenar, vita duvor och ljuvligt lila rosor.

Finns det något utöver siffror, färger och pluralformer som man kan ta upp i textsamtal när man räknar med Eva och Adam?

Ja glosorna ”grannar”, särbor”, ”kär”, gräva”, ”plantera” och ”skörda” ligger nära till hands.

Köp den här – som bok eller som bok och ljudbok.

Klicka här om du vill bläddra och få ett smakprov.

Vad säger BTJ?

Eva Thors Rudvall har skrivit ett stort antal lättlästa böcker för förlaget Vilja. Hon är själv sfi-lärare och därmed van att möta människor som är helt obekanta med det svenska språket. Böckerna ligger på förlagets läsnivå X-small, den lättaste av fem. Texterna handlar om vardagen och tanken är att alla ska kunna ta till sig berättelserna. Den här innehåller endast ett fåtal ord, det är snarast en bilderbok som lär ut hur man räknar från 1 till 10. Som ramberättelse finns en beskrivning av ett lyckligt par, som fåordigt bekräftar sin kärlek till varandra. Catharina Nygårds humoristiska illustrationer är skapade i en robust stil som går väl ihop med det pedagogiska greppet. Siffror med Eva och Adam är ännu en användbar och trevlig bok i förlagets ambitiösa utgivning.

Inger Ulfstedt-Fjellsson

Annons