Välkommen på fest!

9789177231660

Det finns många olika orsaker till att man är betjänt av lättlästa böcker, och årets högtider utgör en intressant läsning både för den som har bott hela sitt liv i Sverige och för den som är nyanländ.

I Välkommen på fest! lotsas läsaren via fyra meningar och fem glosor per uppslag från nyår, via bland annat påsk, nationaldag och midsommar, fram till lucia och jul. Varje bildordlista avslutas med en användbar fras av typen ”God jul” och till stöd för minnet innehåller de tecknade illustrationerna enkla almanacksblad. Kombinationen enkel text, kortfattad bildordlista, tydligt typsnitt och innehållsrika helsidesbilder i en luftig layout gör att ovana läsare ges mycket stöd i sin läsning.

Köp den här – som bok eller som bok och ljudbok.

Klicka här om du vill bläddra och få ett smakprov.

Vad säger BTJ?

Välkommen på fest är den femte boken i serien, och har svårighetsgraden XS. Boken har ingen handling eller dialog, utan ger en rapsodi över våra svenska högtider och festdagar med början vid nyår. (…) Den pedagogiska idén med boken är att göra det lättare för nya svenskar att bekanta sig med svenska seder och därigenom känna sig mer hemma. Man kan även lära sig namnet på vanliga föremål, som exempelvis glas, tårta och sill, vilka avbildas av illustratören Marie Herzog. Herzog har gjort ett fint arbete med att få sidorna att hänga ihop som helhet även om de skiljer sig sinsemellan. (…). Eva Thors Rudvall har skrivit en bra pedagogisk bok som är användbar inom SFI och fungerar även för analfabeter.

Inger Ulfstedt-Fjellsson

 

Annons